latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:39 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

У приједорском Бизнис инкубационом центру 14 предузећа (ВИДЕО)

У Приједору је озваничен почетак извођења грађевинских радова у оквиру пројекта "Развојем предузетничке инфраструктуре до бољег пословног окружења". Циљ је отварање Бизнис инкубационог центра за креативне индустрије, у оквиру којег би требало да буде смјештено 14 предузећа и отворено тридесетак радних мјеста.
Пословни центар Приједор - Фото: РТРС
Пословни центар ПриједорФото: РТРС

У приједорском Бизнис инкубационом центру требало би да буде смјештено 14 предузећа, која се баве дизајном, програмирањем, архитектуром и видеомонтажом. На површини од око 232 метра квадратна реновирају се канцеларије и модерна сала за састанке. Пословни простори издаваће се по повољним условима.

- Наш је циљ био да их смјестимо на једном мјесту, како би попунили пословни простор и били на услузи нашим привредним субјектима који већ раде, а недостају им стручњаци из те области стручњаци. Ми се надамо да ће ту бити најмање тридесетак људи у овом првом, да тако кажем, валу - каже Зинајда Хошић, шеф Одсјека за стратешко планирање и управљање пројектима и развојем у Градској управи Приједор.

Пројекат, чија вриједност износи више од 133.200 КМ, подржавају Министарство финансија, Министарство управе и локалне самоуоправе, Инвестиционо-развојна банка, Развојни програм Уједињених нација и Град Приједор.

- Град Приједор подржава бројне активности у циљу стварања адекватних услова за пословно окружење кроз јачање предузетништва, посебно у секторима информационих технологија и креативне индустрије и иновација. Ми ћемо и у наредном периоду наставити са оваквом врстом активности јачања конкурентности малих и средњих предузећа и подршке запошљавању нових радника - каже Раде Росић, начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Града Приједора.

Тренутно се припрема израда правилника о условима коришћења просторија. Реконструкција би требало да буде завршена половином октобра.