latinica  ћирилица
21/07/2017 |  13:34 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Пукла коалиција Савеза за бољу будућност и СДА

Савез за бољу будућност (СББ) издао је саопштење за јавност у којем објашњава разлоге за прекид коалиције са СДА.
СДА и СББ потписали споразум о коалицији - Фото: РТРС
СДА и СББ потписали споразум о коалицијиФото: РТРС

СББ оптужује Бакира Изетбеговића да "у свом рату против свих", изнова доказује да му склоност ка истини апсолутно није позната након, како се истиче, антологијске лажи о 100.000 запослених, морбидног лагања жртвама рата и упорног пласирања неистине да су коалициони односи са СББ-ом практично престали јер је СББ имао лошији изборни резултат.

Подсјећа се да је проблем у коалицији настао када је утврђено да је Бакир Изетбеговић идејни творац монтираних оптужница против лидера СББ- а Фахрудина Радончића гдје су, како се наводи, Звиздићеви блиски рођаци Чампаре и процесуирани тужиоци Михајловић и Салиховић били пуки оперативни егзекутори. Странка за бољу будућност оптужује Изетбеговића и због узурпације ОБА и Федералне телевизије.

"СББ неће дозволити да БиХ буде полигон Ердоганове диктатуре у виду упорне репризе антидржавне дрскости “малог сина великог оца“, наводи СББ.

Ова странка наглашава да је Странка демократске акције заузела челне позиције у Федерацији БиХ, од премијера кантона, Савјета министара, директора Телекома, Електропривреде, ОБА, Федералне телевизије и бројних агенција.

СББ констатује да је за Изетбеговића лоша вијест то што му се ауторитет у странци разбио на више фракција, што покушава прикрити и да га једино, у покушају да апсолутистички влада, подржава пет фамилија.

"Све то се дешава у вријеме када свијет и Европа Изетбеговића не желе персонално да виде нити на једној дипломатској дестинацији", закључује се у саопштењу СББ-а.