latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:28 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Почео јубиларни 10. Демофест! (ВИДЕО)

Један од највећих и најпознатијих фестивала демо бендова у региону Демофест почиње вечерас и то у знаку јубилеја – 10 година постојања. Фестивал траје три дана и биће одржан на тврђави Кастел у Бањалуци.
Демофест - Фото: РТРС
ДемофестФото: РТРС

Педесет демо бендова са подручја бивше Југославије наступиће на двије бине 10. Демофеста, гдје ће показати своје музичко умијеће, као и ентузијазам и жељу за такмичењем и дружењем коју младост носи што је иновација у односу на раније године.

Уз подршку спонзора, организатор је и ове године омогућио да у три дана фестивала сви љубитељи рокенрола уживају у музици, како интернационалних, тако и регионалних имена, али и у пратећим садржајима као што су изложбе, округли столови и промоције албума досадашњих учесника и побједника фестивала који ће се одржавати у Банском Двору.

Који бенд ће бити најбољи на 10. Демофесту и освојити вриједне новчане награде, снимање албума, спота и друге награде одлучиће двоструки жири фестивала у чијем саставу су, између осталих, и музичари Ђорђе Миљеновић, Зоран Предин, Борис Леинер, Никола Коља Пејаковић и Момо Никић.

Колики је значај овог фестивала у музичком свијету, али и за Бањалуку и Републику Српску, показује и чињеница да је уврштен на УНЕСКО листу пројеката од посебног значаја, а највећа канадска туристичка агенција прогласила га је за европски фестивал који има најприснији однос са публиком.

Улаз на све три фестивалске вечери је бесплатан до 21 час, а уколико дођете касније карта кошта осам марака.