latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:59 | Аутор: РТРС

Давидовић: Омладински камп у Русији прилика за промоцију Српске

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла је данас у разговору са учесницима "Међународног омладинског кампа Лазурни" у Русији из Српске да, иако је камп такмичарског типа у спорту, умјетности и презентацији вјештина, најважније је да млади из Српске имају прилику да упознају друге културе и традиције, али и успоставе трајна пријатељства са другим учесницима који долазе из различитих крајева свијета.
Јасмина Давидовић - Фото: РТРС
Јасмина ДавидовићФото: РТРС

Давидовићева је током пријема који је приредила у Бањалуци истакла да ће Министарство и ове године издвојити 8.500 КМ за учешће представника из Републике Српске, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Српске.

Учесник кампа из Модриче Милица Новаковић рекла је да је одлазак на камп у Русију част, али и велика одговорност јер представљају Републику Српску.

"Надамо се да ћемо упознати различите културе и традиције, стећи нова пријатељства, али и уживати у многим активностима које су нам припремили", навела је Новаковићева.

Делегација Српске, додала је она, представиће обичаје, носиће народну ношњу, приказаће крсне славе и свадбе, народне игре, а све то уз домаћа јела и пића.

Овогодишњи 24. камп, који ће бити одржан од 22. јула до 4. августа, окупиће више од 140 младих из Израела, Кине, Летоније, Бјелорусије, Абхазије, Србије, Молдавије, представнике Афричког континента, Руске федерације и Републике Српске, којима је ово шесто учешће.

Делегацију младих Републике Српске чини девет чланова из Угљевика, Модриче, Бањалуке, Добоја, Станара, Теслића, Милића и Билеће.

Циљ пројекта је јачање идеје мира и пријатељства између представника различитих народа и култура, да створе атмосферу узајамног разумијевања и међусобне помоћи.

Извор: СРНА