latinica  ћирилица
19/07/2017 |  15:35 | Аутор: РТРС

Оперске арије на "Вечерима културе" на Јахорини

На Јахорини ће и овог љета бити организоване традиционалне "Вечери културе", а посјетиоци ће, у оквиру музичко-сценског програма, моћи да уживају у оперским аријама.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

У програму ће учествовати музичко-сценски ансамбл из Београда у оквиру којег ће наступити вокални солиста и глумица Позоришта на Теразијама Мирјана Стојановић, глумица Театра у гостовању Драгана Суџук, музичар, аранжер и сомелијер Ивица Стојановић, као и музичар Милан Суџук.

Вечери културе почеће сутра поетско-музичким колажом "Кабаре вина и љубави". Уз приче, пјесме и поезију о вину и љубави гости ће моћи да дегустирају вина из винарије "Стојановић" са Фрушке горе.

У петак увече, 21. јула, биће изведен музички перформанс популарних оперских арија и мелодија из познатих мјузикла и филмова под називом "За секунду брже, за терцу тише, за октаву ближе".

У суботу, 22. јула, биће изведен цигански кабаре "Гитана". Те вечери ће бити представљена циганска поезија, пјесма и игра.

Посљедње вечери, 23. јула, одржаће се концерт етномузичке групе "Теодулија" из Београда.

"Вечери културе" биће организоване од сутра до недјеље, 23. јула, у пансиону "Рајска врата". Почетак програма током све четири вечери је у 18.30 часова.

Извор: СРНА