latinica  ћирилица
18/07/2017 |  21:00 | Аутор: РТРС

Колашинац због повреде пропушта СП у Лондону

Српски бацач кугле Асмир Колашинац одлучио је да се због проблема с повредама не такмичи до краја сезоне, што значи да ће пропустити и предстојеће Свјетско првенство у Лондону.
Асмир Колашинац - Фото: AP
Асмир КолашинацФото: AP

Још од Европског првенства у дворани које је одржано у Београду, Колашинац се мучи с повредама, а након тог такмичења се подвргао и операцији.

"Иако сам особа која никада не одустаје, овог пута је одустајање можда најпаметнија одлука. У договору са Савезом и медицинским тимом наше репрезентације одлучио сам да ову сезону завршим и да се посветим свом потпуном опоравку од операције и осталих мањих повреда које ме спријечавају да тренирам пуним капацитетом", рекао је Колашинац, преноси Атлетски савез Србије.

Он је норму за Свјетско првенство у Лондону испунио прошле године, али ове сезоне није успио да је понови. Колашинац је на такмичењу које је одржано прошлог викенда у Новом Пазару бацио куглу 19,45 метара чиме није био задовољан.

"Иако имам норму, не желим да учествујем на СП јер нисам спреман за финале и неки висок пласман као што сам био на претходном 2015. када сам био међу најбољих осам", рекао је српски бацач кугле.

Колашинац је колегама из репрезентације пожелио много успјеха у Лондону.

"Хвала Атлетском савезу Србије и мојим спонзорима на подршци и разумијевању и свима вама који сте уз мене. Неће проћи пуно, а ми ћемо опет заједно освајати медаље. Мојим колегама из репрезентације желим пуно успјеха у Лондону", рекао је Колашинац.

Србију ће на Свјетском првенству представљати осам атлетичара: Ивана Шпановић (скок удаљ), Лазар Анић (скок удаљ), Михаил Дудаш (десетобој), Амела Терзић (1.500 метара), Теодора Симовић и Оливера Јевтић (маратон), Милан Ристић (110 метара препоне) и Драгана Томашевић (диск).

Рок за остварење норме је 23. јул 2017. године, подсјећа АСС.

Извор: РТС