latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:12 ⇒ 19/07/2017 | 09:52 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Приоритети Владе су континуиран раст и фискална стабилизација

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је током разговора са новоименованим директором Свјетске банке за земље западног Балкана Линдом ван Гелдер да су приоритети Владе континуиран економски раст и фискална стабилизација.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је истакла и да Влада Српске остаје посвећена спровођењу реформских процеса и да стручна подршка експерата Свјетске банке у том смислу представља значајан допринос.

Она је упознала Гелдерову о мјерама које Влада Српске реализује у складу са Акционим планом Републике Српске за спровођење Реформске агенде, досадашњим резултатима и активностима које се спроводе у овој години, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

На састанку је оцијењено да је сарадња Владе Српске и Свјетске банке конструктивна и успјешна, нарочито када је ријеч о стратешки важним пројектима у областима инфраструктуре, реформе јавне управе и здравственог сектора, запошљавања, унапређења пословне климе и конкурентности.

Саговорници су размијенили мишљење и о динамици имплементације пројеката Свјетске банке у Републици Српској, са акцентом на пројекте усмјерене на реформу јавног сектора и тржишта рада, а разговарано је и о потенцијалним будућим пројектима.

Данашњем састанку присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, те шеф Канцеларије Свјетске банке за БиХ Татјана Проскурјакова и савјетник директорице Свјетске банке за земље западног Балкана Лада Стрелкова.

Извор: СРНА