latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:55 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Ватерполисти Србије: Опрезно против Шпаније

Репрезентативци Србије у Ватерполу оцијенили су да су квалитетнији од тима Шпаније, али да у предстојећој утакмици на Свјетском првенству морају да буду опрезни уколико желе да остваре побједу.

"Ми смо се заправо кроз меч са Јужном Африком спремали за сусрет са Шпанијом. Играју брзо, упорни су, борбени и у сваком мечу траже наш пун ангажман. Волио бих да сада до побједе стигнемо рационалним путем, уз мало мање трошења. Али, ако буде требало, даћемо све од себе", рекао је Милош Ћук.

Србија ће се у сриједу састати са Шпанијом у другом колу Свјетског првенства у Мађарској, а кроз историју дуела два су посебно важна. Побједа Србије 2009. године у Риму на Свјетском првенству у финалу петерцима и на Европском првенству 2014. у групи.

"Ето, то је за опрез. Млади играчи могу да буду донекле проблем. Видјећемо их у припреми меча. Не вјерујем да толико могу да нас изненаде. Знамо који је циљ, са првим мјестом доста добијамо", рекао је он.

Шпанија на овом првенству игра у подмлађеном саставу са новим селектором Мартином Давидом.

Дебитанти у екипи на Свјетском првенству Виктор Рашовић и Немања Убовић одлично познају Шпанце, јер су по двије године играли у најбољем клубу - Барселонети.

"Двије прелијепе успјешне године. Били смо чак и прваци Европе. Драстично су подмладили екипу, али не мијењају однос према игри. Могли су и боље да прођу против Грка. Њихова упорност их је довела из минуса од три гола до ремија али на крају нису издржали. Све се врти око Мунариза, ту је и Маларах, затим квалитетни Мингел. Све зависи од нас, ако приступ буде био прави вјерујем да је побједа наша", рекао је Немања Убовић.

Рашовић с друге стране оцјењује да Србија мора да одигра на највишем нивоу.

"Има у овом тиму бар шесторица - седморица мојих другова. Млади су и главни циљ им је да се наметну Мартину Давиду. Немају шта да изгубе. Искуснији играчи држе игру, ритам. Поред Мунариза, цијеним голмана Лопез Пинеда који може да брани на врхунском нивоу. Мислим да је све до нас и да ако одбрана буде на нивоу да немамо разлога да страхујемо. Ипак, Шпанија тражи наш пун ангажман", рекао је Рашовић.

Репрезентација Србије има два тренинга и састанак на којем ће селектор Савић пренијети своје утиске са меча Грчка - Шпанија у ком су Грци тријумфовали са 8:7.

Извор: РТС