latinica  ћирилица
18/07/2017 |  14:06 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Избор извођача за санацију тунела Каловита брда 1. августа

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић изјавио је данас на Палама да би 1. августа требало да буду отворене понуде и изабран најповољнији извођач за санацију и реконструкцију тунела Каловита брда, пројекта вриједног 1,5 милиона КМ.
Разговори између Н. Нешића, директора "Путева РС" и Б. Југовића, начелника општине Пале - Фото: СРНА
Разговори између Н. Нешића, директора "Путева РС" и Б. Југовића, начелника општине ПалеФото: СРНА

"Раније смо расписали тендер за овај капитални пројекат и изабрали пројект менаџера, који ће тијесно сарађивати са општинском администрацијом, а 1. августа би требало да изаберемо извођача радова", рекао је Нешић новинарима након састанка са начелником општине Пале Бошком Југовићем и сарадницима.

Тај тунел, истиче Нешић, треба да буде достојна капија на улазу у Пале и учинићемо све да га урадимо у складу са модерним стандардима нискоградње, што подразумијева санацију расвјете, коловозних трака, одводне канале и све друго што буде потребно.

Према његовим ријечима, на састанку је разговарано о инфраструктурним пројектима у општини Пале, укључујући и друге приоритете као што су наставак изградње пута Јасик-Триангла, што ће бити у плану за наредну годину, као и путног правца према Јахорини, што је повезано са припремама за наредну зимску сезону.

"Покушаћемо и да рехабилитујемо магистрални пут који пролази кроз Пале, јер је тај путни правац, који је тренутно у веома лошем стању, у надлежности нашег предузећа", најавио је Нешић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је са вршиоцем дужности директора "Путева Републике Српске" и његовим сарадницима имао веома користан састанак, на коме је главна ријеч вођена о развоју инфраструктуре у овој локалној заједници.

"Ријеч је о инвестицијама као што су реконструкција тунела Каловита брда, затим о оперативним радњама које прате реконструкцију заобилазног пута преко Каловитих брда, рјешавање питања заустављања и преусммјеравања саобраћаја у вријеме извођења радова, тако да грађани у предвиђених 30 дана радова не би осјетили никакве тешкоће у саобраћају преко подручја на којем живе", појашњава Југовић.

Према његовим ријечима, тендерска процедура је у току и оваквих састанака биће све док поменути пројекти не буду реализовани у цијелости.

Југовић је такође поменуо санацију путних праваца према Подграбу и Јахорини, укључујући и рјешавања паркинга на олимпијској планини.

"Сва средства која буду утрошена за поменуте радове долазе из буџета `Путева Републике Српске` и ја сам им на томе веома захвалан", нагласио је Југовић.

Извор: СРНА