latinica  ћирилица
18/07/2017 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Ухапшен због пуцања у стану и посједовања оружја и дроге

Полиција је ухапсила лице чији су иницијали Н.Ђ. из Добоја због сумње да је током вербалног сукоба пуцало из пиштоља у стану у којем су биле још три особе, саопштено је из Полицијске управе Добој.
Хапшења - Фото: АП
ХапшењаФото: АП

Из полиције наводе да им је јуче око 12.00 часова пријављено да се чула пуцњава у стану зграде у Видовданској улици у Добоју, из кога су се удаљила два непозната мушкарца.

Оперативним радом утврђено је да су се у стану са ухапшеним налазила још три лица, те да је током вербалног сукоба са једним од њих Н.Ђ. испалио три хица из пиштоља, након чега су се сви удаљили из стана у непознатом правцу.

Лица су брзо идентификована и пронађена, од којих је један, због показивања знакова растројства, превезен у добојску болницу на Одјељење неуропсихијатрије, гдје је задржан на лијечењу.

На основу прибављене наредбе Основног суда Добој полиција је насилно ушла у стан, за који је утврђено да га користи Н.Ђ.

У стану су затечена оштећена на зиду и поду настала од испаљења хитаца из ватреног оружја, као и једна чаура и три зрна пиштољске муниције.

Током претреса пронађена је и одузета аутоматска пушка и 40 метака, најлонска врећица са 28,3 грама спида, смотуљак од најлонске фолије са марихуаном, дигитална вага са траговима бијеле прашкасте материје и други предмети који се могу користити у даљем кривичном поступку.

У току је криминалистичка обрада над Н.Ђ, против кога ће, по документовању, бити достављен извјештај Окружном тужилаштву у Добоју о почињеним кривичним дјелима изазивање опште опасности, неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Извор: СРНА