latinica  ћирилица
18/07/2017 |  11:09 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

СНСД у септембру предлаже закон о Уставном суду БиХ

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да ће СНСД у септембру предложити закон о Уставном суду БиХ пред парламентом БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

"Овај закон СНСД ће предложити и уколико не буде имао подршку неких других политичких партија у парламенту БиХ", рекао је Тегелтија данас у Народној скупштини Српске током одговора на посланичка питања у оквиру тачке "Актуелни час".Одговарајући на питање посланика ПДП-а Бранислава Бореновића, шта је са законом о Уставном суду БиХ чије је предлагање у парламентарну процедуру СНСД најављивао прије неколико мјесеци, Тегелтија је рекао да је вријеме да се ово питање отвори и стави на дневни ред.

Тегелтија, који је и високи функционер СНСД-а одбацио је оптужбе опозиције да је на посљедњем састанку делегација СНСД-а и ХДЗ-а у Мостару, лидер СНСД-а рекао да "предаје Републику Српску на чување ХДЗ-у у БиХ".

"Одговорност за Републику Српску носи парламент, Влада Републике Српске и људи који врше власт више него они који су у опозицији", закључио је Тегелтија.

Извор: СРНА