latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:12 ⇒ 09:12 | Аутор: РТРС

Нови трилер поново ће ујединити Ди Каприја и Скорсезеа

Омиљени двојац холивудске кинематографије, глумац Леонардо Ди Каприо и режисер Мартин Скорсезе, сљедеће године ће се ујединити на још једном филмском остварењу.
Леонардо ДиКаприо - Фото: Beta/AP
Леонардо ДиКаприоФото: Beta/AP

Скорсезе управо завршава свој посљедњи филм "The Irishman", а у прољеће сљедеће године припрема нови пројект с Леонардом Ди Каприом.

Ради се о филму "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI", криминалистичком трилеру базираном на бестселеру Дејвида Грана.

Радња филма је смјештена у 20-е године прошлог вијека и приказује низ убистава припадника индијанског народа Осаге у Оклахоми након што је на њиховој земљи откривена нафта. Била је то једна од првих истрага ФБИ-а.

"Живот Индијанаца који су живјели у то вријеме треба бити реконструисан и надамо се да ћемо почети рад на филму у септембру", рекао је Данте Ферети који је радио са Скорсезеом у девет филмова.

Ово ће бити шести филм за који ће Скорсезе ангажовати свог најдражег глумца за главну улогу, а досад су заједно радили на филмовима "Банде Њујоркаа", "Покојни", "Авијатичар", "Затворени оток" и "Вук с Вол Стрита".

Извор: Кликс