latinica  ћирилица
17/07/2017 |  21:42 | Аутор: РТРС

Ђукић: Да покажемо да смо озбиљна екипа

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да његови фудбалери неће да се понашају као да је ријешен двомеч против Будућности јер би то могло да буде погубно.
Мирослав Ђукић - Фото: Getty Images
Мирослав ЂукићФото: Getty Images

"Пресудиће став. Морамо да имамо позитиван став и да играмо као да је 0:0 и да треба да побиједимо. Не можемо да бранимо икакав резултат и да мислимо да је нешто ријешено јер би то било погубно по нас. Идемо на побједу, да покажемо да смо озбиљна екипа", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре у Подгорици.

Партизан ће у уторак гостовати Будућности у реваншу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Београдски клуб је прву утакмицу побиједио са 2:0, а ако прође, у сљедећој рунди ће се састати са грчким Олимпијакосом.

Ђукић је казао да очекује другачију утакмицу него у Београду.

"Будућност ће морати да се отвори, мало више него у Београду. Та екипа је у првој утакмици чекала нашу грешку. Овдје ће бити више простора. Нећемо се бранити, морамо да водимо игру, да противник од првог минута схвати да ће му бити тешко", казао је Ђукић.

Упитан за квалитете екипе Будућности и који играч може да Партизану направи највећи проблем, тренер црно-бијелих је истакао да је тимска игра највећи квалитет црногорског клуба.

Ђукић је навео да још не зна ко ће почети утакмицу, али да екипа има седам дана више рада и више самопоуздања у односу на претходни дуел у Београду.

Фудбалер Партизана Небојша Косовић рекао је да његову екипу чека тешка утакмица.

"Будућност ће пробати да нас нападне, играће офанзивно, али смо се спремили и не желимо да противнику дозволимо било какав поклон. Желимо да покажемо да заслужујемо да се пласирамо у наредно коло", казао је Косовић новинарима у Подгорици.

Косовић, који је репрезентативац Црне Горе, изразио је жаљење што на стадиону у Подгорици неће бити организованог навијања за Партизан.

Утакмица у Подгорици почеће у уторак у 20.45.

Извор: Б92