latinica  ћирилица
17/07/2017 |  20:39 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Ватерполисти Србије задовољни почетком шампионата

Дејан Савић и његови играчи задовољни су првом утакмицом на Свјетском првенству и побједом над Јужном Африком и очекују све бољу форму како турнир буде одмицао.
Са меча између Србије и Јужне Африке - Фото: РТС
Са меча између Србије и Јужне АфрикеФото: РТС

На констатацију да је репрезентација Србије у дуелу са Јужном Африком имала само лакши тренинг, селектор Дејан Савић је рекао:

"Није лакши јер смо јак тренинг имали прије подне, пред ову утакмицу. Али, сигурно да ми не бјежимо од улоге фаворита и као што смо уосталом и рекли пред полазак у Будимпешту".

Савић је рекао да је циљ "делфина" медаља на Свјетском првенству.

"Циљ наше организације је да се освоји прво мјесто, тако су нам рекли. Ми смо ушли у нови олимпијски циклус и реално је да циљ буде једна од медаља" каже селектор Србије.

Андрија Прлаиновић сматра да је меч против Јужне Африке добар увод за наставак турнира.

"Очекивали смо овакву утакмицу и искористили смо је да се добро распливамо. Имали смо доста контра напада, много шутева на гол, осјетили смо терен и ово је добар увод за наставак турнира. Против Шпаније нас очекује много захтјевнија утакмица", рекао је Прлаиновић и додао:

"Јутрос смо имали веома јак тренинг, јер је у дуелу са Јужном Африком квалитет свакако био на нашој страни. Код нас је постала пракса да када играмо против евидентно слабијег ривала то искористимо да добро тренирамо, јер то нам увијек много значи у каснијој фази такмичења. Оно што нас краси годинама је чињеница да подижемо форму како такмичење одмиче, ми ћемо учинити све да то тако буде и овог пута."

Прлаиновић је прокоментарисао и трујумф Шпанаца у дуелу са Грцима.

"Занимљива утакмица, сви смо је гледали. Очекивао сам да ће бити неизвјесно, Шпанија је била за нијансу боља. Мислим да ће и наши дуели са Шпанцима и Грцима бити веома интересантни", сматра Прлаиновић.

Један од најмлађих чланова екипе Никола Јакшић задовољан је првом утакмицом на првенству.

"Ушли смо у меч максимално озбиљно као што треба и као што је за нас то постало уобичајено. Такав наш приступ одразио се и на коначан резултат и надам се да ће сљедећа утакмица бити још боља. Очекујем да ћемо дизати форму како шампионат буде одмицао и да ћемо показати да смо заслужено већ годинама у самом врху", рекао је Јакшић.

Извор: РТС