latinica  ћирилица
17/07/2017 |  12:03 | Аутор: РТРС

Кинеска подршка Србији

Предсједник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Џанг Деђијанг рекао је данас у Скупштини Србије да се кинеска иницијатива "Један појас, један пут" претвара у реалност и да је Кина спремна да у тај пројекат укључи и Србију.
Џанг Деђијанг у Скупштини Србије - Фото: РТС
Џанг Деђијанг у Скупштини СрбијеФото: РТС

Деђијанг је у обраћању посланицима на посебној сједници Скупштине Србије, којој је присуствовала и предсједник Владе Ана Брнабић, нагласио да је Србија прва земља у региону која је остварила стратешко партнерство са Кином и позвао на изградњу партнерства двије земље.

Он је оцијенио да су политички односи Србије и Кине на веома високом нивоу и пружио увјеравања да ће Кина подржавати Србију.

"Кинеска страна ће подржавати пут који је народ Србије сам изабрао, као и напоре Србије у очувању суверенитета и територијалног интегритета", рекао је Деђијанг.

Он је оцијенио да је Србија постигла задивљујуће резултате у развоју и да Кина као њен искрен пријатељ и поуздан партнер жели да постиже још боље резултате.

Посебној седници присуствовали су и министри у Влади Србије, генерални секретар предсједника Републике Никола Селаковић, као и представници дипломатског кора.

Деђијанг је јуче започео тродневну званичну посјету Србији.

Извор: СРНА