latinica  ћирилица
17/07/2017 |  11:04 | Аутор: РТРС

Чепурин: Боље да се не врше притисци на Србију

Амбасадор Русије Александар Чепурин изјавио је данас да Србија треба, прије свега, да води рачуна о својим интересима и поручио да би било боље да се не врше притисци на Србију када су у питању њене спољне политике и не задиру у интересе српског народа.
Александар Чепурин (Фото: Sputnik/Саша П.) -
Александар Чепурин (Фото: Sputnik/Саша П.)

 - Србија има своју владу и свог предсједника, које је изабрао српски народ, и обавеза предсједника је да брани, прије свега, интересе Србије. Постоји више субјеката у свијету и сваки од њих има своје интересе, али је задатак руководства земље, како ми то разумемо, да брани интерес своје земље, односно интерес народа, као и да промовише у агенду управо потребе српског народа, рекао је Чепурин на питање новинара да прокоментарише да ли се на Србију врше притисци у спољној политици.

Онда би боље било, како каже, да се не врши притисак са једне стране, друге, треће и четврте и да се не задире у интересе Србије и српског народа.

- Са друге стране, руско-српски односи имају невјероватну дубину, која је историјска, морална и стратешка. Неки гласови са стране неће ништа промијенити. Русија и Србија су као два велика воза који се крећу напред, и оне нису ни против кога, нису усмјерене ни против кога, већ остају пријатељске земље, које су сарађивале, сарађују и које ће сарађивати у будућности, закључио је Чепурин.

Извор: Спутњик