latinica  ћирилица
15/07/2017 |  10:14 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Анкара захваљује Београду за подршку током покушаја пуча

У београдској "Политици" изашао је оглас у којем се турска Амбасада у Београду захваљује Србији јер је одмах након покушаја државног удара у Турској стала уз турски народ и демократију.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

У огласу, објављеном на читавој страници, напомиње се да је прије тачно годину дана, 15. јула 2016. године, турски народ осујетио покушај државног удара који су организовали чланови терористичке организације Фетулаха Гулана, инфилтрирани у оружане снаге и друге јавне установе.

У тексту са насловом "Док славимо побједу демократије, с поштовањем се сјећамо жртава, које су пале 15. јула", наводи се да је "оно што се десило био најстрашнији терористички напад у историји Турске, какав до сада није виђен".

Подсјећа се да је погинуло 250 држављана Турске, а више од 2.000 рањено, али да је турски народ био јединствен и храбро се супротставио пучистима, стао испред тенкова као живи штит, да би спријечио заузимање јавних установа.

"Турски народ је ставио до знања да неће дозволити недемократске интервенције, да неће допустити да наоружане групе креирају будућност Турске, већ воља народа", наводи се у огласу.

Извор: СРНА