latinica  ћирилица
15/07/2017 |  08:37 | Аутор: РТРС

Почиње "Љето на Врбасу"

Концертом Умјетничког ансамбла Министарства одбране Србије "Станислав Бинички" из Београда и Бањалучке филхармоније у Бањалуци ће данас бити отворена традиционална манифестација "Љето на Врбасу".
Љето на Врбасу - Фото: Facebook
Љето на ВрбасуФото: Facebook

Концерт "Под звијездама" биће одржан на обали Врбаса код тврђаве Кастел, а оркестрима ће дириговати Ванеса Кременовић и Војкан Борисављевић, најављено је из бањалучке Туристичке организације.

На концерту ће бити изведена музика из најпознатијих домаћих и страних филмова, уз солистичке наступе Кристине Ивановић, Маје Манојловић и Лукијана Ивановића, а у оквиру програма активно ће учествовати бањалучки клубови водених спортова са дефилеом пловних објеката.

Почетак 64. манифестације званично ће објавити градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, а концерт ће почети у 21.30 часова.

У 23.00 часа предвиђена је промотивна журка фестивала Фреш вејв, током које ће бити приказани филмови Првог међународног фестивала подводног филма и фотографије "Делфин фест".

Манифестацију "Љето на Врбасу", која ће трајати до 30. јула, организује Туристичка организација Бањалуке, а свечану церемонију и концерт на отвореном подржали су Министарство унутрашњих послова Републике Српске, бањалучка Градска управа, Генерални конзулат Србије у Бањалуци, те компанија М:тел.

У оквиру манифестације предвиђено је такмичење у скоковима са Градског моста у ријеку Врбас, као и трке дајак и кајак чамаца и "Котлићијада", које окупљају велики број грађана, те бројна друга спортска такмичења и забавни садржаји.

Манифестацију "Љето на Врбасу" први пут су организовали чланови Клуба академичара Бањалука 1953. године под називом "Карневал на Врбасу".

Крајем седамдесетих година прошлог вијека манифестација мијења име у "Сусрети на Врбасу", а од 1995. године добија данашње име ради обједињавања континуираних збивања у току љета на ријеци Врбас и њеним обалама.

Извор: СРНА