latinica  ћирилица
14/07/2017 |  17:46 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Делегација СНСД-а на позив КП НР Кине на самиту у Букурешту (ВИДЕО)

Делегација Савеза независних социјалдемократа предвођена потпредсједником Марком Видаковићем борави на позив Комунистичке партије НР Кине у Букурешту, гдје учествује на самиту "Дијалог политичких партија Кине и Централне и Источне Европе".
Букурешт - СНСД - Фото: РТРС
Букурешт - СНСДФото: РТРС

Самит се одржава у склопу пројекта "Појас и пут" који Комунистичка партија Кине проводи у сарадњи са европским земљама. На самиту учествују делегације политичких партија из 18 земаља Централне и Источне Европе.

Делегација СНСД-а у Букурешту

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић учествовао је у панел дискусији "Појас и пут"- Улога младих и истакао значај Самита као платформе за размјену идеја, мисли и различитих политика.

- Сматрам да ће овај самит, посебно младима, допринијети унапређењу обостраног разумијевања те постати мост сарадње између НР Кине и земаља ЦИЕ", рекао је Видаковић.

Он је навео да овакве иницијативе морају бити базиране на једнакости и поштовању свих учесника.

-Имплементација овог програма омогућава младим људима да прошире своје визије и лакше остваре своје циљеве. Млади људи вјерују у овај програм који ће им омогућити више шанси за запошљавање и разноврсније послове у будућности, стога је неопходно константно улагати у образовање младих људи, истакао је Видаковић.

Видаковић је нагласио да равномјерни економски развој неће ријешити све геополитичке проблеме земаља учесница, али ће умањити доминацију великих и обезбиједиће стабилан привредни раст и животни стандард. Такође је подсјетио на реализоване и потенцијалне енергетске и инфраструктурне пројекте које Република Српска реализује у сарадњи са Кином.

Делегацију Комунистичке партије Кине на овом самиту предводи Лиу Јуншан , прворангирани секретар Централног секретаријата и члан Сталног комитета политичког бироа Комунистичке партије Кине.

Учешће делегације СНСД на Самиту је наставак успјешне сарадње и пријатељских односа између двије странке.

Подсјећамо да је делегација СНСД-а прошле године била у посјети НР Кини, као и да је затим услиједила посјета делегације Комунистичке партије НР Кине Републици Српској.