latinica  ћирилица
14/07/2017 |  14:38 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

У суботу сунчано, уз умјерену облачност (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ се сутра очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност и дневну температуру од 24 до 30, на југу до 35 степена Целзијусових.

Јутро ће бити претежно ведро и свјеже, у вишим предјелима хладно. Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу до 23 степена Целзијусова.

Током дана биће угодно топло уз доста сунца и промјенљиву облачност. Пријеподне и средином дана на сјеверу ће пролазно бити више облака, а од средине дана на истоку постепено наоблачење, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни, а у Хереговини умјерена бура.

У недјељу ће бити мало свежије и промјенљиво облачно вријеме. На сјеверу и југу ће бити суво уз више сунчаних периода, а на истоку и сјевероистоку облачно уз слабу кишу повремено. Врло слаба киша је могућа само понегдје на истоку и сјевероистоку.

У БиХ данас је сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 12, Хан Пијесак 19, Мраковица 21, Чемерно и Иван седло 22, Соколац 23, Сребреница 24, Чајниче, Мркоњић Град, Градачац и Сарајево 25, Нови Град, Шипово, Србац, Бугојно, Добој, Тузла 26, Невесиње, Рибник, Бањалука, Бихаћ, Бијељина, Сански Мост, Зеница 27, Рудо, Вишеград, Приједор и Ливно 28 степена Целизијусвих.

У Неуму је у 14.00 часова измјерен 31 степен Целзијусов, у Билећи и Грудама 33, а у Мостару и Требињу 34 степена Целзијусових.