latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:34 | Аутор: РТРС

УКЦ - За седам дана пресељење клиника у нове етаже

Из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске најавили су да ће до 21. јула више клиника и служби бити пресељено у двије реконструисане и потпуно опремљене етаже на четвртом и петом спрату Централног медицинског блока /ЦМБ/.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Ријеч је о клиникама за кардиологију, онкологију, Клиници интензивне медицине за нехируршке гране и дијелу Службе за максилофацијалну хирургију.

"Данас у послијеподневним часовима почиње пресељење Клинике интензивне медицине за нехируршке гране на пети спрат ЦМБ, које ће бити завршено у року од 24 часа", саопштено је из УКЦ-а Српске.

Из ове здравствене установе су истакли да ће се Клиника за кардиологију на четврти спрат ЦМБ-а бити пресељена у периоду од понедјељка, 17. јула, до уторка, 18. јула.

У сриједу, 19. јула на пети спрат ЦМБ-а биће пресељен дио Службе за максилофацијалну хирургију.

У четвртак и петак, 20. и 21. јула на пети спрат ЦМБ-а УКЦ-а Српске биће пресељена Клиника за онкологију, након чега се завршава процес пресељења у двије реконструисане и потпуно опремљене етаже.

У новим, реконструисаним и савремено опремљеним спратовима ЦМБ-а је 120, а у двије претходно пресељене етаже 216 кревета.

Пресељењем клиника и служби на четврти и пети спрат омогућава се наставак реконструкције комплетног ЦМБ-а, те изградња Сјеверног крила у којем ће се налазити дио централне стерилизације, патологија, центар ургентне медицине са двије операционе сале и улазом за санитет, 10 операционих сала, интензивна њега са 44 кревета.

"Реконструкција ЦМБ-а и изградња Сјеверног крила дио су јединственог пројекта и завршетак радова предвиђен је до половине наредне године", навели су из УКЦ-а Српске.

Из ове установе су поновили да се амбуланта оралне хирургије, пријемно-специјалистичка амбуланта и мала сала за хируршке захвате у локалној анестезији Службе за максилофацијалну хирургију налазе у објекту Матернитеа на етажи "минус један".

Додали су да се пацијенти могу јавити у наведене амбуланте и доћи у хируршку салу радним даном од 7.00 до 15.00 часова, а ван наведеног радног времена и у дане викенда у дио Службе за максилофацијалну хирургију која се налази на четвртом спрату ЦМБ-а.

Извор: Срна