latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:15 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине" - Каран објаснио шта је понос једног народа

Држава немогућег живљења понекад донесе осјећаје који немају цијену.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Гледајући синошњу централну информативину емисију РТРС-а осјетили смо осјећај поноса, који је нажалост данас постао ријетка појава. Господин Синиша Каран, у кратким цртама је објаснио шта је истинска вриједност када је у питању понос једног народа, нечега што се убија годинама, а убити се не може.

Пројекат нестанка Срба са Балканског полуострва, кроз замјену теза и искривљених истина није ни нов нити се икада од њега одустајало, већ је напротив увијек пратио тренд модернизације. Достојанство које су показали чланови републичке референдумске комисије који су оптужени за непоштовање одлуке Уставног суда, својим држањем и односом, обавезује свих 677. 721 грађана Републике Српске да стану у одбрану и њих и Републике Српске.

Основна цивилизацијска тековина Референдум, као израз слободне воље једног народа неће бити одузето Србима у БиХ. Потребно је да цитирамо гаранцију која је дефинисана чланом 3.3 а Устава БиХ: “Референдум представља заштиту права чланица БиХ које могу заказати изјашивање ако сматрају да су њихова права повријеђена. То је гаранција која омогућава народу да спријечи провођење одлуке централних органа у оквиру заштите виталних националних интереса, а то право припада ентитетима.“ А квази кадијама поручујемо сви смо ми Каран, Рељић, Змијанац и Петковић, наводи се у саопштњу организације "Част отаџбине".