latinica  ћирилица
14/07/2017 |  11:04 | Аутор: РТРС

Лондон: Тинејџери се возили скутером и поливали пролазнике киселином

Двојица тинејџера синоћ су на неколико локација у источном Лондону киселином нападала случајне пролазнике. Нападачи су 90 минута нападали пролазнике на пет различитих локација, а забиљежене су и пљачке.

Први телефонски позив полиција је добила синоћ у 10.25 по локалном времену. Један 32-годишњи мушкарац добио је повреде лица, а како наводи Дејли мејл, жртви је украдено возило.

Сљедећи позив полиција је добила у 11.05, када је пријављено да су двојица мушкараца на скутеру полили другог мушкарца киселином по лицу. У 11.18 пријављена је крађа и ново прскање киселином. Жртва трећег напада превезена је у болницу у источном Лондону са озбиљним повредама лица.

Четврти напад пријављен је у 11.37 када су се двојица нападача скутером приближила другом возачу скутера и прскали по њему киселину. Срећом, повреде које је добио нису озбиљне природе, па је жртва одвезла себе кући и потом пијавила случај.

Сличан случај попут ових који су се догодили у источном Лондону, пријављен је у 10.49 у Ислингтону, али стање жртве и даље није познато.

Један тинејџер ухапшен је у вези са овим нападима, док се други нападач и даље налази у бјекству, пише Дејли мејл.

Последњих неколико недјеља у Великој Британији догодило се неколико напада киселином, укључујући и напад на 21-годишњу дјевојку којој је због киселине изгорио већи дио лица.

Напади ове врсте све су чешћи на острву. Чак, према званичним подацима број напада киселином драстично је порстао током посљедње четири године. Током 2012. године регистровано је 183 таква напада док их је 2017. години већ било 504. 

За сада ниједан напад киселином није повезан са тероризмом.

Извор: Блиц