latinica  ћирилица
14/07/2017 |  09:24 ⇒ 10:13 | Аутор: РТРС

Нова туча Срба у Грчкој: Младић авионом пребачен у Београд

Београђанин Л.Т. (18) је у сриједу хитно авионом пребачен из Атине у Београд због озбиљних повреда које му је у Лефкади нанијела група Новосађана, преноси “Блиц“.

Четворица Новосађана ухапшени су на грчком острву Лефкада због премлаћивања Београђанина Луке Тркуље (18), а "Блиц" незванично сазнаје ко су они. Ријеч је о Милошу Кременовићу (25), Дејану Шљивићу (25), Кристиану Ловрићу (26) и Срђану Радићу (26).

- Они су осумњичени да су у уторак ујутро на Лефкади нанијели тешке повреде Тркуљи, због којих је овај пребачен на београдску Војно-медицинску академију, гдје ће данас бити оперисан.

Како је за "Блиц" потврђено на ВМА, Тркуљи је смрскана рука и има отворене ране на кољенима.

Четворица ухапшених Новосађана сутра би требало да буде изведена пред истражног судију у Грчкој на саслушање.

Према незваничним информацијама, сукоб је избио на Лефкади, претпрошлог јутра око три сата.

Сукоб младића и групе из Новог Сада настао је, наводно, због дјевојке повријеђеног Београђанина.

Како сазнајемо, његова дјевојка је од групе младића из Новог Сада затражила упаљач, што је један од младића схватио као повод за флерт. Њен дечко, који је био иза ње се тада примакао, загрило своју девојку и са њом наставио шетњу. То је, међутим изиритирало момка из Новог Сада, који је најприје вербално почео да провоцира Београђанина, а затим га напао и физички. У нападу су учествовала и тројица пријатеља Новосађана, који су момка из Београда оборили на асфалт почели да га шутирају.

Повријеђени младић је послије напада затражио љекарску помоћ. Завршио је у болници, а затим је хитно пребачен за Београд на ВМА.

Нападачи из Новог Сада су послије туче побјегли, али су затим ухапшени и сутра их чека саслушање.

Извор: Блиц