latinica  ћирилица
13/07/2017 |  19:12 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Потресају ли афере Обавјештајно-безједносну агенцију? (ВИДЕО)

Да постоје проблеми у Обавјештајно-безједносној агенцији потврдио је лидер СББ-а Фахрудин Радночић, који је и члан Заједничке комисије за надзор над радом ОБА-е.
ОБА - Фото: РТРС
ОБАФото: РТРС

Руководство агенције је у сукобу, ОБА-у потресају афере, а супруга директора на Фејсбуку помиње истраге.

Рад ОБА-е први су оштро криткиовали лидери СНСД-а и ХДЗ-а Милорад Додик и Драган Човић. У појединим земљама пљуштале би оставке и смјене. У БиХ, ништа се није догодило. И лидер СББ-а потврдио је да у ОБА пуца по шавовима и да је руководство агенције у сукобу. 

Радончић је рекао и да супруга директора ОБА-е о стању у агенцији пише на друштвеним мрежам

ОБА-у увећ хронично потресају афере. Ипак, афером "Ушће" која се односила на налог да се оперативно обрађује руководство Србије, отворена је Пандорина кутија. Још већи скандал је да је акција "Ушће" била параван за шпијунирање политичара у БиХ. 

- Де факто обрада челних људи унутар БиХ и од неких ентитета тако да о томе морају добро да размисле у руковоству ОСА-е. Нема збора да је ОСА политички у рукама појединаца и у рукама појединих партија - каже члан Заједничке комисије за надзор над радом ОБА ПС БиХ Средоје Новић.

Чланови комисије поручују да ће крајем јула са руводством ОБА-е и Савјета министара отворити питање о дешавањима у агенцији. Осман Мехмедагић може да буде лични тјелохранитељ Бакира Изетбеговића, али као директор ОБЕ не може постати лични тјелохранитељ Изетбеговићеве политике, поручио је Фахрудин Радончић.