latinica  ћирилица
13/07/2017 |  18:52 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Петковић: Доказаћемо да је референдум био у складу са Уставом и законом

Члан Комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске, Милан Петковић, изјавио је да ће на суду бити доказано да је референдум био заснован на Уставу и закону.
Милан Петковић, адвокат - Фото: РТРС
Милан Петковић, адвокатФото: РТРС

Петковић, против кога је заједно са другим члановима Комисије данас Тужилаштво БиХ подигло оптужницу због неизвршавања одлуке Уставног суда БиХ, истакао је да је убијеђен да ће Тужилаштво БиХ сломити зубе на овом предмету и да је он адвокат професионалац који се никада није плашио суда, као и да се на суду правда доказује.

"Ја сам сигуран да правда може бити спора, али достижна и ми ћемо на суду доказати да је референдум у Републици Српској био заснован и на Уставу и на закону и оно што ће мени служити на част јесте то да ћу имати прилику да и на суду одбраним част Републике Српске и да докажем да смо били у праву када смо спровели референдум о Дану Републике Српске", додао је Петковић.

Рекао је да је недопустиво и скандалозно да је Тужилаштво БиХ издало саопштење да је подигнута оптужница против њега као члана Комисије за спровођење референдума и осталих чланова Комисије а да исту ту оптужницу није доставило оптуженима, већ да о томе сазнаје преко медија.

"За мене је скандалозно и недопустиво  и самим тим нарушено је право и на правично суђење, али и једна добра пракса и једна пракса генерално у правосуђу", указао је Петковић.

Истакао је да због тога морају да одговарају надлежни у Тужилаштву БиХ, "ако ништа више бар дисциплински".

Извор. СРНА