latinica  ћирилица
13/07/2017 |  18:30 | Аутор: РТРС

Лавров: Огроман потенцијал за сарадњу Москве и Запада

Русија и Запад имају огроман потенцијал да удруже снаге у борби против међународног тероризма, али тај потенцијал треба правилно искористити, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.


Он је на скупу непрофитне организације "Кербер фондација" у Берлину рекао да се питању безбједности не смије приступити неодговорно.

"Безбједности се не смије приступити неодговорно. Када политичари који су на положајима у својој земљи почну јавности да представљају сценарио оружаних сукоба између НАТО и Русије, то не постаје алармантно, него опасно", нагласио је Лавров.

Руски министар је додао да ће Москва наставити са политиком заснованом на чињеници да постоји велики потенцијал за сарадњу између Европе и Русије у многим сферама, од трговине, преко енергетике до заједничке борбе против тероризма.

Лавров је нагласио да би чак и политичке величине као што су бивши француски државник Шарл де Гол и бивши њемачки канцелар Хелмут Кол заговарали потребу за партнерством са Москвом, преноси ТАСС.

"Хелмут Кол је у својој књизи нагласио да је за стабилан систем безбједности у Европи сарадња са Русијом од виталног значаја", закључио је Лавров.

Извор: Срна