latinica  ћирилица
13/07/2017 |  17:41 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Рачун добојске болнице поново блокиран (ВИДЕО)

Рачун добојске болнице поново је блокиран. Овај пут, због дуга за воду, који је требало да измири Град.
Општа болница у Добоју - Фото: РТРС
Општа болница у ДобојуФото: РТРС

Из градске управе најављују да ће дуг платити чим обезбиједе средства, али у болници страхују да ће од понедјељка моћи да раде само хитне интервенције.

Тек што су успјели да ријеше блокаду Пореске управе, у болници су се суочили с новом. За дуг од 380.000 марака и затезну камату која је нарасла на скоро 14.000, рачун им је блокирао Водовод. Дуг је, одлуком локалног парламента, требало је да измири градска управа у Добоју, али то није учињено. 

- Неумољиви су очигледно и из Водовода и из града Добоја да ову установу затворе, с тим што не размишљају о томе да ова установа пружа услуге читавој регији - нагласио је в.д.директора Болнице у Добоју Милорад Живковић.

Тражили су кажу, одгађање блокаде , ургирали код градске власти , али без конкретног договора. Суд је наредио принудну наплату. Из градске управе кажу да новца тренутно нема.

- Моментално нисмо у ситуацији финансијског да то се одради, вјероватно чека се по ребалансу овај кредит да дође и кад се стекну услови да ће то бити уплаћено - каже предсједник Скупштине града Мурвет Бајрактаревић.

До понедјељка можемо да функцонишемо и блокирани, али даље не, поручују из болнице. 

- Све је на измаку,све, чак и добаљачи који виде да ове свакодневне блокаде утичу на њихово добављање лијекова ,радници су на ивици да крену у штрајк да од понедјељка можда нећемо бити у могућности да пружамо услуге. Са ћемо моћи само да хитне случајеве и оно што је ургентно збрињавамо - додао је Живковић.

Прошле седмице болницу је, због дуговања за порезе и доприносе блокирала Пореска управа, али је разумијевањем надлежних најављен репрограм. У болници се прибојавају да би, због оваквог односа градске власти, Добој могао да изгуби статус регионалног центра. Сматрају да је рјешење у кредиту, којим ће покрити дио дуговања, а дугорочно у изградњи зграде нове болнице .