latinica  ћирилица
13/07/2017 |  17:27 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Руски студенти и професори у посјети Пољопривредном институту Српске (ВИДЕО)

Професори и студенати из Русије са Државног пољопривредног факултета Петар Први у Вороњежу посјетили су Пољопривредни институт Републике Српске у Бањалуци. Руски студенти у посјети Српској, бораве у оквиру сарадње са Универзитетом у Источном Сарајеву. Гостима из Русије представљен је рад Пољопрвредног института, истраживања и досадашња достигнућа.
Руси - Пољопривредни институт Републике Српске - Фото: РТРС
Руси - Пољопривредни институт Републике СрпскеФото: РТРС

Роман Толстолуцки, студент Пољопривредног факултета у Вороњежу први пут је у Републици Српској, каже пријатно је изненађен срдачним дочеком, добрим људима и прелијепом природом. Ова посјета му је каже послужила и да научи српски језик.

Ова посјета ојачаће сарадњу институција Српске и Русије, у неколико области, посебно у области науке, истиче професор руског факултета, Роман Луци.

Представници Пољопривредног института госте из Русије упознали су са радом Института, с обзиром на то да се значајан број пољопривредних производа из Српске извози у Русију.

Међународна сарадња института ојачана је и посјетом њемачког професора који ће у наредне двије године радити заједно са домаћим стручњацима.

Поред Бањалуке и Источног Сарајева, студенти и професори из Русије, посјетили су и Бијељину, Вишеград и Власеницу.

Опширније погледајте у прилогу.