latinica  ћирилица
13/07/2017 |  16:20 | Аутор: РТРС

Са локалним властима тражити рјешење за блокаду рачуна болнице у Добоју

У Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске сматрају да је на руководству Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју да са локалним властима тражи рјешење за превазилажење проблема блокаде рачуна ове здравствене установе због потраживања "Водовода" у износу од 380.000 КМ.
Општа болница у Добоју - Фото: РТРС
Општа болница у ДобојуФото: РТРС

"Обавеза руководства Болнице у Добоју је да прије свега пацијенти, без обзира на ове потешкоће, добију континуирану, правовремену и квалитетну здравствену заштиту", речено је Срни у ресорном министарству.

Наводећи да су упознати да је рачун Болнице блокиран због дуговања према добојском "Водоводу", у Министарству подсјећају да се локална заједница у том граду оглушила о споразум о преузимању обавеза овог дуга, који је сама предложила, а који је усвојила и Скупштина града.

Постоје бројни примјери локалних заједница, које управо кроз олакшице за комуналне услуге помажу пословање здравствених установа како примарног тако и секундарног нивоа на свом подручју, додају у ресорном Министарству.

У добојској Болници "Свети апостол Лука" блокиран је рачун због потраживања "Водовода" у износу од 380.000 КМ и постоји ризик да ова здравствена установа од понедјељка, 17. јула пружа само хитне интервенције, упозорио је директор Болнице Милорад Живковић.

Извор: СРНА