latinica  ћирилица
13/07/2017 |  11:23 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Рачун добојске болнице поново блокиран (ВИДЕО)

Рачун добојске болнице поново је блокиран, овај пут због дуговања за воду по основу судске пресуде у корист Водовода, од 393.912 КМ са затезним каматама, због чега постоји ризик да ова здравствена установа од понедјељка, 17. јула, пружа само хитне интервенције. Дуг болнице према Водоводу преузео је град Добој који није испоштовао скупштинску одлуку у предвиђеном року, након чега је суд укинуо привремену блокаду рачуна болнице и наредио принудну наплату.
Болница Добој - Фото: РТРС
Болница ДобојФото: РТРС

"Све је на измаку,све, чак и добаљачи који виде да ове свакодневне блокаде утичу на њихово добављање лијекова. Радници су на ивици да крену у штрајк, да од понедјељка можда нећемо бити у могућности да пружамо услуге, да ћемо моћи само да хитне случајеве и оно што је ургентно збрињавамо", истиче Милорад Живковић, вршилац дужности директора Болнице у Добоју.

"Имамо донесену скупштинску одлуку да се уплате средства болници али проблем је што моментално нисмо у финансијској ситуацији да то се одради, вјероватно чека се по ребалансу кредит да дође и кад се стекну услови то ће и бити уплаћено", рекао је Мурвет Бајрактаревић, предсједник Скупштине града Добоја.

Опширније погледајте у прилогу.