latinica  ћирилица
13/07/2017 |  10:32 | Аутор: РТРС

Хитно увести полицијско обезбјеђење у центре за социјални рад

Координатор Сигурне куће у Београду Весна Станојевић изјавила је данас да центри за социјални рад хитно морају да добију полицијско обезбјеђење, а досијеи корисника морају да буду процијењени.
Трагедија у Србији (фото: Петар Димитријевић / РАС Србија) -
Трагедија у Србији (фото: Петар Димитријевић / РАС Србија)

Станојевићева је након убистава, која су се у размаку од недјељу дана догодила у два различита центра за социјални рад у Београду, нагласила да у најкраћем времену морају да се провјере сви предмети у центрима за социјални рад и евиденције "контролисаног виђења очева са дјецом".

Према њеним ријечима, очигледно је да у оба случаја убистава - жене на Новом Београду, као и жене и дјетета јуче у Раковици, ризик није процијењен, преносе београдски медији.

"Жена која је јуче убијена у Раковици је 20. жртва од почетка године, а пета од ступања на снагу Закона о спречавању породичног насиља", указала је Станојевићева на поразну статистику.

Током "контролисаног виђања" сина у Центру за социјални рад у Раковици Марко Н. /30/ јуче је нанио смртне повреде сину и ножем убио супругу Мају Ђ. Он је тешко повриједио и тројицу радника Центра, који су покушали да му пруже отпор.

Злочину у Раковици претходио је злочин у Центру за социјални рад Нови Београд, гдје је Милан Ловрић /47/ такође приликом "контролисаног виђања" троје малољетне дјеце каменом убио супругу Олгу Ловрић /37/, а затим извршио самоубиство.

И један и други убица имали су полицијски досије.

Извор: Срна