latinica  ћирилица
13/07/2017 |  09:29 | Аутор: РТРС

Како Скопље према Београду, тако Београд према Скопљу

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће се званични Београд понашати према Македонији на исти начин како се Скопље буде понашало према Србији.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Дачић је рекао да је македонским званичницима више пута поручио да ће се Београд понашати према Скопљу онако како се Македонија у међународној арени и организацијама буде понашала према Србији, пишу "Вечерње новости".

"Даље уопште не бих ширио причу на ту тему", рекао је Дачић, поводом реаговања из Македоније на његову изјаву да је Србија погријешила што је признала Македонију под уставним именом.

Министар спољних послова Македоније Никола Димитров рекао је јуче да жали због те изјаве Дачића.

"Били смо заједно у једној федералној држави, као Република Македонија и Република Србија дијелимо много ствари. Убијеђен сам да два пријатељска народа преферирају да имају односе базиране на узајамном поштовању, разумијевању и европском духу", написао је Димитров на својој "Фејсбук" страници.

Македонија је била међу 92 земље које су на Генералној скупштини Унеско гласале за пријем Косова у ту организацију.

Македонски премијер Зоран Зајев изјавио је недавно да ће сљедећи пут Македонија бити уздржана када се буде гасало у Унеску о Косову, али су аналитичари исказали сумњу да ће моћи да одржи тај став, с обзиром на значај албанског елемента у његовој влади.

Извор: Срна