latinica  ћирилица
13/07/2017 |  07:50 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

У Бијељини одржан погранични сусрет начелника Јелача и Диковића (ВИДЕО)

Сарадња оружаних снага БиХ и Војске Србије је изузетно добра и пријатељска и као таква ће успјешно одговорити на све безбједносне изазове у региону, изјавио је начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Анто Јелач, након састанка са начелником Генералштаба Војске Србије, Љубишом Диковићем у касарни "Војвода Степа Степановић" у Бијељини.
Оружане снаге - састанак - Фото: РТРС
Оружане снаге - састанакФото: РТРС

Генерал Диковић је истакао да је регионална сарадња један од политичких приоритета Србије и да је сарадња са Оружаним снагама БиХ примјер другим институцијама како треба сарађивати, уважавати се и поштовати ради изградње мира на овим просторима.

Након састанка, највиши војни званичници БиХ и Србије, присуствовали су показној вјежби Пете пјешадијске бригаде, а затим и служби у војној цркви у касарни "Војвода Степа Степановић" у Бијељини.

Погранични сусрет начелника Оружаних снага БиХ генерал пуковника Анте Јелеча и генерала Љубише Диковића начелника Генералштаба војске Србије у касарни Војвода Степа Степановић у Бијељини, дио је билатералне сарадње Министарстава одбране двије сусједне земље, коју су највиши војни званичници, оцијенили као врло успјешну и пријатељску.

"Ми смо разговарали о мигрантској кризи која је захватила овај дио Балкана, на срећу у БиХ је тога мало, али Србија има велико искуство и ми можемо да одговоримо на тај изазов", рекао је Анте Јелача, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник.

Морамо заједнички предуприједити све потенцијалне ризике по безбједност БиХ и Србије јер се сви безбједносни ризици у једној, рефлектују на ситуацију у другој држави, поручио је генерал Диковић, наглашавајући добру досадашњу сарадњу.

"На добром смо путу и много смо одмакли у сарадњи , заједнички доста радимо, међусобно делимо капацитете за школовање, имамо заједничке вежбе и сарадња нам је за примјер", каже начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић.

Највиши војни званичници БиХ и Србије су, након показне вјежбе Пете пјешадијске бригаде, присуствовали служби за све страдале у ослободилачким ратовима у војној цркви Светог Лазара великомученика и свих светих мученика српских у касарни у Бијељини.