latinica  ћирилица
12/07/2017 |  20:00 | Аутор: РТРС

Црнадак: Спровођење Реформске агенде, приоритет БиХ

Спровођење Реформске агенде, ефикасно функционисање Механизма координације, те наставак имплементације Споразума о стабилизацији и придруживању остају у врху приоритета БиХ као важни елементи процеса европских интеграција, изјавио је данас у Трсту министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Обраћајући се присутнима на састанку министара иностраних послова у оквиру Самита о западном Балкану, Црнадак је истакао опредијељеност БиХ даљем јачању регионалне сарадње, унапређењу добросусједских односа и опредјељење за учествовање у активностима у оквиру Берлинског процеса и Западнобалканске шесторке.

Црнадак је информисао учеснике Самита да ће БиХ у септембру бити домаћин састанка министара иностраних послова земаља заапдног Балкана с циљем брже имплементације закључака Самита у Трсту.

Током састанка разговарано је и о заједничким безбједносним изазовима у региону, политичкој димензији регионалне сарадње и регионалним иницијативама, те дијалогу с цивилним друштвом.

Црнадак ће се на маргинама Самита састати са министром за Европу, интеграције и спољне послове Аустрије Себастијаном Курцом, с којим ће разговарати о Берлинском процесу, наставку сарадње земаља западнобалканске шесторке, као и искуствима и достигнућима предсједавања ОЕБС-ом.

Извор: Срна