latinica  ћирилица
12/07/2017 |  12:38 | Аутор: РТРС

Грађанин Швајцарске крао по Приједору

Крим-полиција ухапсила је држављанина Швајцарске П.Б., осумњиченог да је у Приједору покушао опљачкати киоск и украсти возило.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Из полиције је саопштено да је током криминалистичке обраде утврђено је да је осумњичени 10. јула, дошао до киоска ''иНовине'' у Приједору гдје је уз пријетњу оружјем, на енглеском језику од раднице Т.Ш. тражио новац.

"Пошто радница новац није предала упозоравајући га да ће позвати полицију, осумњичени се, не отуђивши ништа, удаљио са лица мјеста", саопштила је Звездана Алендаревић, портпарол Полицијске управе Приједор.

Истог дана осумњичени је на паркингу једног угоститељског објекта у Приједору ушао у незакључан голф 6, власништво А.А. из Приједора и том приликом је, покушавајући ставити возило у погон, оштетио и покидао електро-каблове испод управљача. Како му стављање возила у погон није успјело, осумњичени је из возила отуђио торбицу у којој су били новац, путна исправа и мобилни телефон, али га је, прије бијега ухватио власник возила.

Након завршене криминалистичке обраде, П.Б. је уз извјештај о покушају разбојништва и покушају тешке крађе предат у надлежност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, те ће за њега бити постављен приједлог за притвор, јер се ради о држављанину Швајцарске.

Извор. Независне новине