latinica  ћирилица
12/07/2017 |  08:14 | Аутор: РТРС

Обустава саобраћаја на путу Добој-Тузла

На магистралном путу Добој-Тузла, дионица Пољице-Гаврићи, на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела, данас ће доћи до привремене обуставе саобраћаја због минерских радова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај ће бити обустављен у периоду од 12.00 до 16.00 часова, максимално до пет минута.

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор и до 31. августа саобраћај ће се одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Режим саобраћања измијењен је и на ауто-путу Градишка-Бањалука због постављања ЛЕД маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћања измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута М-6 због чега је теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерен на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Бањалуке забрањен је саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, те свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

Због санације клизишта до 15. јула биће обустављен саобраћај на локалном путу Бочац-Агино село, локалитет Панића окука, а аутобуси на линији јавног превоза путника Агино село-Бањалука саобраћаће отежано, односно са прекидом и пресједањем путника.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују да, с обзиром на високу дневну температуру, по могућности избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

Извор: СРНА