latinica  ћирилица
11/07/2017 |  19:16 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Чубриловић подржао развој Источног Дрвара (ВИДЕО)

Погранична општина Источни Дрвар жели да се развија уз помоћ институција Републике Српске. Кажу да заслужују више пажње, јер је ријеч о општинама чији је већи дио припао Федерацији БиХ, а од чијих власти немају много разумијевања.
Источни Дрвар - Фото: РТРС
Источни ДрварФото: РТРС

Шумарство је основна дјелатност. Живи се од плате, пољопривреде и пензија. Углавном, на родна огњишта вратили су се из истог разлога. Општина је финансијски стабилна. У току је релазиција пројекта, изградње научно-наставне базе Шумарског факултета који је од великог значаја за њен развој.

- Повод за састанак је једноставно опстанак и развој општине Источни Дрвар, чување интереса српског повратничког корпуса у овој општини путем институција и Владе Републике Српске - каже начелница Милка Иванковић, начелница општине Источни Дрвар.

Пограничне општине у Српској заслужују већу пажњу и подршку у рјешавању специфичних проблема, јер је ријеч о подијељеним општинама чији је већи дио припао Федерацији БиХ, са чијим институцијама немају баш пријатељски однос, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

- Што се тиче Народне скупштине, она ће свакако у својим оквирима тражећи од институција које су надлежне за поједине послове да учини за ове општине што им је неопходно и то у приоритету - каже Чубриловић.

Чубриловић је нагласио да Република Српска, која има велике центре, не може бити цјеловита, јединствена и сигурна, без својих пограничних општина.