latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:22 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

И.Н.Сарајево- Бројни грађевински подухвати (ВИДЕО)

У Источном Новом Сарајеву неки инфраструктурни пројекати су започети прије двије-три године и још нису у потпуности реализовани, али у овој општини, ипак, не посустаје се с градњом.
Источно Ново Сарајево - Фото: РТРС
Источно Ново СарајевоФото: РТРС

Прво православно обданиште на сарајевско - романијској регији и нови објекат у склопу Дома здравља требало би да буду у функцији до краја грађевинске сезоне. Обданиште "Патријарх Павле" данас је добило употребну сагласност од Министарства просвјете, а у наредна два дана очекује се и завршетак тендерске процедуре за извођача унутрашњих радова на згради Дома здравља.

У претходне три године у Источном Новом Сарајеву изградња је у експанзији. У јеку грађевинске сезоне, не посустаје се ни на високој температури. Без обзира на године, шездесет трогодишњи Ранко Мијовић каже да се може издржати.

Осим пословних и стамбених објеката, граде се нове саобраћајнице, паркинзи, али реализују и витални инфраструктурни пројекти. Један од њих је и православно обданиште које би прве малишане требало да упише почетком августа.

Због административних пропуста, ни у нову зграду Дома здравља не усељава се већ двије године. Средства јесу обезбјеђена, а по свему судећи превазиђене су и друге препреке.

Највећи дио средстава за инфраструктурне пројекте у овој општини обезбјеђена су из буџета. Истина, у изградњи саобраћајница, као и кружних токова, који ће се градити већ у августу на подручју општине, гдје се налази друга најфрекфентнија магистрална саобраћајница у БиХ, са 500 хиљада марака учествују и Путеви Републике Српске.