latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:20 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Драган Талић напустио НДП! (ФОТО)

Драган Талић, предсједник градског одбора НДП-а у Бањалуци поднио је оставку на све функције у овој странци и обавијестио предсједника НДП-а Драгана Чавића да напушта странку.
Драган Талић - Фото: РТРС
Драган ТалићФото: РТРС

– Разлог овакве одлуке је што нисам успио да испуним очекивања наших чланова, као и своја, иако смо били друга странка по броју освојених гласова у Бањалуци. Као што сам рекао на посљедњој сједници ГО да смо сви незадовољни, тако се и ја осјећам, па сматрам да ће ова моја одлука допринијети побољшању атмосфере у НДП-у у Бањалуци – истиче Талић у образложењу одлуке да напусти НДП.

Талић је додао и то, да му је веома тешко што је донио поменуту одлуку јер му је било, како је написао, велико задовољство и част радити са Чавићем и постићи резултат какав је НДП остварио на прошлогодишњим локалним изборима.

– Али, нажалост дојам да нисмо ништа урадили за наше чланове ме присилио на овај корак. Даље ћу наставити да радим као независни одборник и да се борим за идеје које смо у срцу носили у НДП-у и покушаћу нешто да промијеним у нашем друштву – написао је Талић.

НДП Драган Талић - документ (фото:srpskacafe.com)

Након Талићевог одласка, НДП је остао са три одборника у бањалучкој Скупштини.

Прије Талића, у независне одборнике прешли су Миленко Јаћимовић из Уједињене Српске, те Зоран Талић и Тања Чичић-Оџаковић.

Очекује се и напуштање Будимира Балабана, Ненада Шибаревића и Стојана Вукајловића из ДНС-а.

У таквом расплету СНСД би остао са 11 одборника, НДП, СДС и СП са по три, ПДП, ДНС и Уједињена Српска по једног, уз седам самосталних одборника и једног из реда националних мањина.

Извор: srpskacafe.com