latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:14 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Шехић: Дио политике Сарајева злоупотребљава Сребреницу

Предсједник Форума грађана Тузла Вехид Шехић је рекао да је лицемјерно понашање дијела политике у Сарајеву, који веома често злоупотребљава злочине, па и злочин у Сребреници, а нису спремни да се на људски начин суоче са злочинима над српским народом.
Вехид Шехић (Фото: Аваз.ба) -
Вехид Шехић (Фото: Аваз.ба)

– Увијек је неко желио бити екслузивно жртва, а неко екслузивно ратни злочинац. Зато када се политичари извињавају, ја им не вјерујем. У сваком од нас треба да проради оно људско и да као људска бића осудимо сву патњу и све злочине – истакао је Шехић.

Он је рекао за београдску "Политику" да неке ствари у политици можда и јесу дозвољене, али да треба бити праведан и осудити све.

– Наш однос према злочинима показује да, ипак, још нисмо спремни да људски осудимо све оно што представља акте који су против цивилизацијских и хуманих вриједности – навео је Шехић.

Он је подсјетио да је у ратно вријеме и код појединих и политичара и у правосуђу владала теорија да се у одбрамбеном рату не могу чинити ратни злочини.

– Та теза је дуго трајала, па и сада ћете чути као су "само бранили своју територију". Ником се не брани да брани територију, али ратни злочини су забрањени – рекао је Шехић.

Извор: Srpskacafe