latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:04 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Лакташи- Водаснабдијевање у фокусу одборника (ВИДЕО)

На посљедњем засједању Скупштине општине Лакташи, прије љетне паузе, највише пажње одборника изазвала је информација о водоснабдијевању у општини.
Изградња водоводне мреже - Фото: РТРС
Изградња водоводне мрежеФото: РТРС

Иако је локална власт предузела бројне активности на увезивању цјелокупног система, поједини опозициони одборници исказали су незадовољство оним што је до сада реализовано.

Планом капиталних инвестиција у општини Лакташи и кредитним средствима Европске инвестиционе банке, почели су радови на три водоводна система у различитим дијеловима општине.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић навео је да је ријеч о Тришића брду, Берића брду, Црнића главици и дијелу Друговића. Додао је да раде и на изналажењу новог водоизворишта у зони Великог Блашка и Гламочана.

Реализацијом започетих пројеката требало би да се створе уједначени услови водоснабдијевања у свим дијеловима општине. Међу одборницима је подијељено мишљење о ефикасности тих пројеката.

Небојша Личанин, из Слободне Српске, каже да "с обзиром на величину средстава која су у претходном периоду издвојена за регулисање водоснабдјевања у општини, резултати нису ни приближно добри количини уложених средстава."

Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине Лакташи, сматра да стручњаци за ову област треба да оцијене стање, а да одборници у својим срединама бирачима представе ситуацију и да се траже најбоља рјешења.

Одборници су разматрали и Информацију о реализацију Стратегије развоја општине до 2024. године.