latinica  ћирилица
11/07/2017 |  15:52 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Приједор- Ванредно ангажовање комуналаца на одвозу смећа (ВИДЕО)

Због изузетно високих температра у Приједору су, између осталог, уведени ванредни термини одвоза смећа.
Приједор - појачан одвоз смећа - Фото: РТРС
Приједор - појачан одвоз смећаФото: РТРС

Како би биле појачане санитарно-хигијенске мјере и спријечена појава епидемија, а по налогу градоначелника, предузеће Комуналне услуге увело је ванредне термине одвоза смећа са подручја приједорских урбаних зона. Из ужег градској подручја, смеће се одвози и два пута дневно. Ангажована је сва радна снага Радне јединице Јавне хигијене овог предузећа.

Због врућина, већина Приједорчана најнужније послове и куповину обавља у раним јутарњим часовима. Задовољни су уведеним ванредним мјерама приликом одвоза смећа, као и уређењем јавних површина.

У оквиру појачаних санитарно-хигијенских мјера сваког дана од пет часова ујутро, ангажовано је тридесетак радника комуналног предузећа на одвозу смећа. Због високих температура, радници морају правити паузе.

Милан Мијатовић, радник Комуналних услуга, каже да су јуче на асфалту измјерили температуру од 46 степени Целзијусових, али да не прекидају са радом. Како наводи, повремено одморе, па наставе с радом.

У градској зони смеће се одвози и два пута дневно. Одвоз отпада појачан је и у другим дијеловима Приједора.

Милка Грбић, руководилац РЈ Јавна хигијена, каже да је на овим пословима ангажовано тридесетак радника, те возачи камиона, тј. све возне јединице, а ради се од раног јутра.

Из овог предузећа апелују на грађане да отпад износе у раним јутарњим часовима.