latinica  ћирилица
11/07/2017 |  14:08 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Требиње се опростило од пуковника Радослава Зупца

Од некадашњег команданта Требињске бригаде Војске Републике Српске пуковника Радослава Зупца данас су се на комеморативној сједници у Требињу опростили саборци из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, пријатељи и грађани.
Комеморативна сједница Радославу Зупцу - Фото: СРНА
Комеморативна сједница Радославу ЗупцуФото: СРНА

Обраћајући се окупљенима у сали Скупштине Града, градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да је Зубац учинио много за Требиње и Републику Српску и да то народ никада неће заборавити.

Подсјећајући на ратни пут пуковника Зупца, градоначелник је рекао да је југословенска ратна драма затекла Радослава Зупца у Книну, да је учествовао у даноноћним крвавим борбама на пробоју коридора, да би се у љето 1992. године као добровољац вратио у Требиње, гдје је као командант Трећег батаљона, а потом и Требињске бригаде учествовао у одбрани града и Херцеговине у отаџбинском рату.

Предсједник Скупштине градске Борачке организације Требиње Перо Мишељић истакао је да је пуковник Зубац у најтежим годинама бранио град и тако се уписао у вјечну књигу народног памћења. Од пуковника Зупца опростио се и његов ратни друг и пријатељ Славко Жарковић.

Комеморацији су присуствовали чланови породице, присуствовали Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета, пријатељи и бројни грађани.

Некадашњи командант Требињске бригаде Војске Републике Српске преминуо је у 61. години у родном селу Укшићи на Љубомиру.

Извор: СРНА