latinica  ћирилица
11/07/2017 |  13:00 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Град Бањалука: Позив привредним субјектима да доставе податке о штети

Управа града Бањалука позвала је привредне субјекте који су 2014. године усљед великих поплава претрпјели штете да Одјељењу за привреду доставе своје податке, на основу којих ће им бити уплаћена средства из Фонда солидарности Републике Српске, за шта је издвојено два милиона КМ.

Из надлежног одјељења су навели да привредни субјекти са подручја града Бањалука треба да у року од седам дана путем електронске поште привреда@бањалука.рс.ба или на број факса 051/244-521, доставе јединствене идентификационе бројеве регистроване у Пореској управи, те бројеве активних жиро-рачуна.

Уколико наведени бројеви нису активни, потребно је доставити матичне бројеве власника привредног субјекта и број активног текућег рачуна отвореног на име власника.

Из Градске управе је саопштено је у складу са закључком Управног одбора Фонда солидарности Српске на име помоћи поплављеним привредним субјектима из 2014. године са подручја града Бањалука одобрено 2.000.000 КМ.

Град Бањалука дужан је да Управном одбору Фонда солидарности достави списак поплављених привредних субјеката са бројевима жиро-рачуна, јединственим идентификационим бројевима, те износима накнаде штете.

На основу тога Фонд солидарности ће исплаћивати утврђене износе.

Извор: СРНА