latinica  ћирилица
11/07/2017 |  09:12 ⇒ 09:15 | Аутор: РТРС

РК "Делфин" организује бесплатну школу роњења за дјецу и родитеље

Ронилачки клуб “Делфин“ Бања Лука организује бесплатну школу спортско рекративног роњења за дјецу и родитеље која ће бити одржана у периоду од 19. до 22. јула ове године.
Школа роњења -
Школа роњења

Право учешћа имају породице, један или оба родитеља са дјецом узраста од 8 до 17 година старости, а сви полазници морају бити пливачи. Дјеца испод 8 година старости такође могу учествовати у појединим радионицама пројекта.

У склопу пројекта, полазници ће стећи теоретска и практична знања у неколико радионица као што су: боравак у природи, пливање у планинским ријекама и језерима, роњење на дах, роњење са ронилачким апаратима и такмичење у подводним вјештинама стеченим током обуке.

За родитеље и дјецу узраста од 14 до 17 година, учеснике на пројекту, 20. јула предвиђено је бесплатно роњење са аутономним ронилачким апаратима уз пратњу инструктора, на два до пет метара дубине уз кратак теоретски дио, подводно снимање и фотографисање роњења.

Школа роњења (Фото: Ронилачки клуб "Делфин")

За учеснике је обезбијеђена сва неопходна ронилачка опрема, као и храна, освјежавајућа пића и превоз за особе којима је потребан.

Пријаве и информације могу се добити на бројеве телефона 065/173-180 и 065/140-313, путем мејла info@rkdelfin.org, ФБ странице клуба @banjaluckidelfini и клупске интернет странице www.rkdelfin.org.

Школа роењења ће бити одржана у оквиру манифестације Љето на Врбасу, а Град Бања Лука је подржао овај пројекат путем јавног позива.