latinica  ћирилица
11/07/2017 |  08:59 ⇒ 09:00 | Аутор: РТРС

Павић: Није вријеме за промјене у Влади Српске

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић рекао је да није вријеме за промјене у Влади Републике Српске јер би било веома лоше када би и Српска била уведена у кризу, с обзиром на турбуленције на нивоу БиХ и нерад Савјета министара БиХ.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

Павић сматра да управо због проблема на нивоу БиХ Српску треба држати стабилном, а Владу учинити одговорном за рјешавање проблема у Републици Српској.

"О смјени Владе или њеној реконструкцији нисмо расправљали у коалицији. Спорадично, када разговарамо, било је размјене мишљења о томе", рекао је Павић за "Еуроблиц".

Он је рекао да ДНС жели фер однос у коалицији и да када се нешто договори више нема расправе о томе, те додао да та странка, у односу на прошли мандат, може бити задовољна спровођењем коалиционог споразума јер је далеко више од тога ријешено.

"А ако бисмо гледали укупно договорено - још није све ријешено", каже Павић.

Одговарајући на питање да ли су односи у коалицији побољшани након размимоилажења о "Љубији", Павић је рекао да су ту тему више наметнули новинари него што је она била предмет расправе међу партнерима.

Павић сматра да министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић мора до краја године да нађе рјешење за "Љубију".

Извор: СРНА