latinica  ћирилица
11/07/2017 |  08:51 | Аутор: РТРС

Тео и званично у Клиперсима: Посебно мојој Србији

Милош Теодосић и званично је постао члан Лос Анђелес Клиперса, послије чега се захвалио свим својим навијачима, а посебно "његовој Србији".
Милош Теодосић потписао са Клиперсе (Фото: Twitter) -
Милош Теодосић потписао са Клиперсе (Фото: Twitter)

Капитен репрезентације Србије и најбољи играч Европе потписао је двогодишњи уговор са тимом из Лос Анђелеса вриједан 12,9 милиона долара.

"Прије свега, хвала свим навијачима на интересовању, посебно мојој Србији. Као што сам и желио, направио сам корак у каријери ка НБА лиги. Постигао сам договор са ЛА Клиперсима, иако је било још неколико заинтересованих клубова. Изабрао сам Клиперсе јер мислим да је то најбоље за мене. Сада ми предстоји Европско првенство са Србијом, а онда и доказивање у најјачој лиги на свијету. Радујем се томе, волим изазове. Пуно поздрава свима и још једном хвала на подршци!", написао је Теодосић на Инстаграму.

Пред тридесетогодишњим момком из Ваљева је тежак задатак, пошто тренер Док Риверс од њега очекује да надомјести одлазак једног од најбољих плејмејкера свијета Криса Пола.

Риверс се побринуо да се Тео од првог дана осјећа као код куће, приредивши му изненађење, заједно са Блејком Грифином, када је стигао у 'Град анђела'.

С друге стране, Доков син баш и није знао ко му је нови саиграч.

Милош је пре одлуке да дође у најјачу лигу свијета постао првак Европе с московским ЦСКА, а наступао је још и за ФМП Железник, Борац из Чачка и Олимпијакос.

Извор: Б92