latinica  ћирилица
09/07/2017 |  08:26 ⇒ 10/07/2017 | 08:57 | Аутор: РТРС

Вимблдон ексклузивно на РТРС: Ђоковић задовољан, слиједи меч против Манарина

На Вимблдону је данас слободан дан, а такмичење се наставља сутра, мечевима осмине финала.

Организатори су саопштили и распоред одигравања сусрета.

Најбољи српски тенсер Новак Ђоковић, играће против Француза Адријана Манарина, трећи меч на терену број један.

Прије њих, од 14 часова, састаће се Британка Конта и Францускиња Гарсија, а по завршетку овог сусрета, на терен излазе Рафаел Надал и Луксембуржанин Жил Милер.

На централном терену од 14 часова, снаге ће одмјерити Ања Коњух из Хрватске и Американка Венус Вилијамс.

Потом играју Енди Мареј и Француз Беноа Пер, а програм затварају Роџер Федерер и Григор Димитров.

Најзанимљивије мечеве, можете пратити на РТРС-у.

Новак Ђоковић посветио је велики дио конференције за новинаре послије пласмана у осмину финала Вимблдона описујући своју филозофију живота.

Новинаре је занимало како на Србина утичу његови пародоксални и контрадикторни деијлови живота, с једне стране води буквално "рат" на терену, а с друге се залаже за "мир и љубав".

"Није само у тенису тако, већ и у животу. Сви ми као особе морамо имати двије такве стране у равнотежи. То је јин и јанг. Сви то знамо. Ако превагне једна или друга страна, изгубићеш тај баланс који је неопходан за оптимално стање ума, када си срећан, задовољан, уживаш у животу, када си успјешан", рекао је Ђоковић.

"То је увијек био битан дио мог живота, балансирање те двије стране. Увек је сјајна могућност излазак на терен гдје можеш да се развијеш, научиш нешто ново о себи. То је борба са самим собом, а онда са противником на терену у много различитих аспеката и ствари", додао је Србин.

"Осјећам да сам посљедњих неколико година успио да постанем свјестан тога, учим о себи суштински како бих растао и био бољи, развијао дијелове мог карактера који представљају моју снагу и супротстављао се манама", каже Ђоковић.

"У животу је важно имати праву количину адреналина и ствари које те чине срећним. Као професионални спортисти имамо врло динамичан, активан стил живота, важно је пронаћи баланс и мир у томе, у супротном ћеш да сагориш", истиче Новак.

Ђоковић је истакао и да воли много да чита и има много књиха уз себе док путује.

"Тренутно читам књигу о томе како бити најбољи могући родитељ. Учим, трудим се да искористим лична искуства својих родитеља, или било кога ко има дијете. Али лијепо је и читати о томе. Трудим се да будем што бољи отац и супруг, то ми је врло битно. Волим да имам много књига са мном да читам, да изаберем шта год у том тренутку одговара мом расположењу", закључио је Новак.