latinica  ћирилица
07/07/2017 |  14:55 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Златни "ајфони" за Путина и Трампа

У част историјског сусрета предсједника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа у Хамбургу, руско-италијанска јувелирска кућа Кавијар пустила је у продају нову колекцију телефона - нокија 3310, ајфон 7 и ајфон 7+, са портретима два лидера.
Златни "ајфони" за Путина и Трампа (Фото: прес-служба Caviar) -
Златни "ајфони" за Путина и Трампа (Фото: прес-служба Caviar)

Чињеница да су им погледи усмјерени у истом правцу несумњиво изражава општу жељу свих нас да ће доћи до побољшања руско-америчких односа, навела је компанија на свом сајту.

На оба модела телефона угравиран је и амблем самита Г20, датум и мјесто одржавања историјског сусрета.

Луксузни телефони су израђени од титанијума, украшени су препознатљивим димискија-шарама, а портрети предсједника су изливени у злату.

С обзиром на то да ће се први лични сусрет Путина и Трампа догодити на самиту Г20, оба модела су симболично произведена у ограниченој серији - само 20 примјерака.

Предсједничка нокија може се купити за 2.170 евра, а ајфон кошта од 2.700 до 3.300 евра, у зависности од модела и меморијске картице.

Ово није први луксузни телефон који је ова јувелирска кућа посветила Путину, а то чини увијек са поводом и у ограниченим серијама.

У Кавијару су раније саопштили да своје колекције посвећују само великим и значајним догађајима и личностима и "одлучним људима јаког карактера који су способни да промијене свијет и који су се уписали у историју".

Извор: Спутњик